Stoppa monstertrafikplatsen vid Fagrabäck!

3 svar

 1. Therese Palmgren skriver:

  Det här är helt fel beslut. Det naturområde som påverkas är unikt och oerhört uppskattat av så många. Min familj åker från Göteborg till Fyllerydsskogen varje sommar för att cykla MTB. Känner till området då jag orienterade där när jag gick på Katedralskolan. Det är mitt favoritställe och föredrar det till och med framför att cykla i fjällen. Jag gråter när jag hör om planerna för den enorma trafikplatsen. Vad är det som spelar roll när vi bara har asfalt kvar. I detta beslut behöver ni tänka om och lyssna på åsikterna som kommer från människorna som blir påverkade och bryr sig om området.

 2. Jenny Danielsson skriver:

  Den här skogen är lungorna i Växjö stad!
  Hit kommer jag för att promenera varje dag året runt. Här har jag och mina barn byggt kojor och åkt skidor. Att nagga denna fantastiska skog i kanten är ett fruktansvärt brott. När en stad växer behövs mer – inte mindre natur för människor att vara i. Forskning är samstämmig i att vistelse i natur ökar välmående.
  Allt större del av jordens yta är idag asfalterade vägar. För att nå klimatmålen kan vi inte längre ta ner skog. Växjö kommun har ett ansvar! Fylleryd är ett naturreservat – det borde vara självklart att den här skogen skyddas.

 3. Pieter Kuiper skriver:

  Jag såg idag detta om hur Trafikverket hanterar fyrstegsprincipen:
  https://carsverige.eu/aktuellt/forbifart-fyrstegsprincipen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *