Att tysta lammen: Så fungerar propaganda

4 svar

 1. Ulf Nilsson skriver:

  Oerhört bra, bland det bästa Pilger skrivit. Och apropå ”denna hjärntvätt genom utelämnande” så påminner det om vad Moberg skrev i Otrons artiklar (hans sista bok): ”Hur tillgår historieförfalskning? … Genom urval och utelämning… Det som icke står där föranleder mig att misstro historikernas verk.”

 2. Bernt Blomgren skriver:

  En enastående bra skriven sammanfattning av tillstådet i världen.
  USA s skuld till mänskligheten är uppenbar.

 3. Bra! Tänk nu även på att propagandan om klimatet och Covid-19 har varit precis lika ensidig som den om den ”oprovocerade” ryska militära operationen mot Ukraina. Sök därefter alternativa medier för öppen skeptisk undersökning!

  Propagandan under Covid-19-hysterin har varit så massiv att den kan liknas vid tortyr. Jag var också drabbad av den, men jag vaknade tack vare den uppenbara idiotin, sökning i alternativa medier och egna undersökningar av de vetenskapliga rapporter som olika läkare hänvisade till.

  Ett enkelt exempel på idiotin är att vanliga stänkmasker inte skyddar mot virus. Det är som att sila mygg med hönsnät. Det är lätt att bekräfta för vem som helst med normalintelligens.

 4. Jan Wiklund skriver:

  Beträffande ”rysk desinformation” har såväl Paul Robinson som Matt Taibbi gjort var sin sammanställning av flummiga såna teorier. Robinsons på https://irrussianality.wordpress.com/tag/disinformation/ och Taibbis på https://taibbi.substack.com/p/master-list-of-official-russia-claims.

  Det hela påminner om Vysjinskijs ”imperialistiska konspirationer” som orsaken till alla Sovjetunionens problem på 30-talet. Dvs konspirationsteorier i klass med Sions vises protokoll. Sånt brukar annars vara amatörers förklaringar på kriser och problem; det är oroväckande när stater producerar sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *