Tystnadskultur i Växjöbostäder?

2 svar

 1. Majoriteten av medborgarna tycks vara eniga. Ta från de fattiga hyresgästerna och ge till de rika fastighetsägarna. Om det inte verkar rättvist och ni har moral så vet ni vad ni ska rösta på i valet 2022! Det gäller även villaägare som inte vill vräka pengar på en massa fula onödiga skrytbyggen i Växjö som förstör staden, medan de som genomför eländet tar ut astronomiska arvoden.

 2. Erik skriver:

  Motivet för att pungslå hyresgästerna är alltid detsamma. I en kommun som styrs av borgerliga politiker, värnas alltid den egna feta plånboken. De vill ha låga kommunalskatter för sig själva, för att istället vältra kommunalskatten på hyresgästerna.
  Sedan påstår Bo Frank (M) och hans papegoja Rene Jaramillo, att ”det är fullt lagligt och ingenting att skämmas för, att vinsten i VÖ-bostäder går till att finansiera bostadssociala satsningar”. Men hur mycket av detta hyressvindleri som går till sådant nämns inte. Emellertid hamnar större delen av dess 11000/ år som varje hyresgäst helt omotiverat tvingas betala i överhyra, lär snart försvinna i en kommunbudget som ingen har kontroll över. (Det är ju så bra att bo i villa och bostadsrätt), de behöver ju inte hålla bostadsföretagen med någon vinster alls. Varför ska då hyresgästerna göra det?
  Det finns ingenting som säger att ett kommunalt bostadsföretag ”måste” ha en vinstavkastning eller hur stor den måste vara.

  När man sedan läser i SMP Lobbyn (debatt) 29 januari 2014 av Jaramillo ”att bostadsbolagen ägs av oss skattebetalare gemensamt och inte av dess hyresgäster” så är det en direkt papegoj-kopia av Bo Frank.

  Ursäkta frågan: När finansierade villaägare, bostadsrättsinnehavare och privatnyttan kommunalskattesänkningarna för en elit, som ej behöver hålla bostadsföretaget med vinstverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *