100 S-profiler: Skriv på kärnvapenförbudet!

En lång tradition av ned- och avrustning, fred och frihet har alltid varit en hörnsten inom svensk socialdemokrati och arbetarrörelse. Vårt budskap till kongressen är tydligt: vårt parti ska även fortsättningsvis vara en kraft i denna kamp och ett undertecknande av FN:s kärnvapenförbud bör således ske skyndsamt.

Så inleder 100 socialdemokrater en uppmaning till partiets kongress, som publicerades i Aftonbladet den 5 november. Bland undertecknarna finns tunga namn som Annika Strandhäll, Jens Orback, Birgitta Dahl, Lena Hjelm-Wallén, Ingela Thalén, Ulf Bjereld, Margareta Winberg, Pierre Schori, Veronica Palm, Thage G Peterson, Wanja Lundby-Wedin och Anna-Greta Leijon. Där återfinns även Malin Lauber, Henrietta Serrate, Jesper Eneroth och Agna Bešlija, alla från Växjö. Heder åt dem.

Efter att ha konstaterat att en stor majoritet av svenska folket och 87,8 procent av S-väljarna stödjer kravet att Sverige ska skriva under kärnvapenförbudet, avlslutas artikeln med följande ord:

Kongressen måste fatta beslut som leder till att vi socialdemokrater ställer oss på rätt sida av historien och fortsätter arbetet med att avskaffa kärnvapen.
Vårt arbete behövs för att de som är unga nu ska kunna ha en framtid att tro på.

Läs hela artikeln här…

1 svar

  1. Takter som liknar Olof Palmes. Något är på väg att hända i det partiet. Det lockar nu att gå med i Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.