Toppmötet för demokrati – ett försök att underminera FN som floppade?

2 svar

 1. Bertil Carlman skriver:

  Den enda mer negativa kommentar jag hittills mötts av är från en vän som mejlade: ”Personligen har jag läst krönikor av Alexander Mercouris med tilltagande skepsis. Tycker han vinklar lite som det passar och hans analys visar stark bias för rysk offentlig uppfattning.”
  Jag svarade honom då: ”Om du inte kan något precisera, blir jag tvungen att uppfatta din kommentar som inte speciellt intressant, ja väldigt ointressant. Jag ser ständigt sådana kommentarer, oftast helt substanslösa, i det informationsflöde som media i Väst framför rörande stater, institutioner eller personer som uppfattas som misshagliga, och dessa kommentarer ökar sällan mitt kunnande.” Ännu väntar jag på svar.

  • Anders Åberg skriver:

   Bertil.
   I Sverige, som är så till den milda grad styrt av amerikanska värderingar, känner sig säkert många obekväma med en person som Mercouris. Han kommer ju faktiskt alltid fram till att det är väst som provocerar och underminerar världens säkerhet.
   Vi är ju matade med, antingen öppen USA propaganda eller ”kålsuparteorin”. Att Ryssland skulle ha mer rätt än USA skapar klåda och utslag.

   Personligen så intar jag Mercouris till frukostmackan varje dag och anser nog att han är närmast häpnadsväckande överlägsen våra inhemska politiska förståsigpåare.

   Jag rekommenderar verkligen alla som vill försöka begripa verkligheten att lyssna på honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *