Nya hyss av Bibi i Trumpeberga – En berättelse censurerad av Facebook

För ett tag sen lade jag på Facebook ut en berättelse om Israels diskriminering av palestinier, bland annat vaccinering mot corona. Berättelsen ”Nya hyss av Bibi i Trumpeberga” är skriven av Gunnar Olofsson. Den censurerades av Facebook på grund av stötande innehåll mot – och så räknar man upp olika grupper: etniska, sexuell läggning, handikappade osv. Ingen möjlighet att överklaga!

Texten kan du läsa nedan. Vad var det som stötte Facebook?

Dags att tala mer klarspråk mot nätjättarnas censur/refusering! Skriv vad du tycker i kommentarsfältet efter berättelsen.

Nya hyss av Bibi i Trumpeberga

Av Gunnar Olofsson

Utgående USA-presidentens, Donald Trump, favoritgosse Benjamin ”Bibi” Netanyahu i Mellanösterns enda låtsasdemokrati Trumpeberga, är en skojfrisk krabat med ständigt nya upptåg på gång. Som det här med vaccinering mot COVID-19. Alla i Trumpeberga ska få vaccin säger Bibi. Utom palestinier förstås. De finns liksom inte. Någon ockupation av Palestina finns för övrigt inte heller – och därmed inga palestinier som behöver vaccin. De modiga trumpebergare som valt att slå sig ner i, och försöker civilisera, detta ogästvänliga Palestina finns förstås, och behöver vaccineras. Palestinier inne i själva Trumpeberga finns ju också – men här kallas de inte palestinier utan araber, och då behöver de vaccineras.

Och så nya hyss, alltså hus, i så kallade bosättningar i Palestina – de skall nu bli 800 till. Förutom de många tiotusen som redan finns där . Fast bosättningarna finns för övrigt inte heller. Inte på riktigt. De ligger liksom i själva verket inne i Trumpeberga, inte i Palestina – det har ju Trump själv beslutat. Inte konstigare än att Sverige skulle bygga bostäder för låt säga 600.000 svenskar inne i Danmark och bestämma över dem med svenska lagar och svensk militär.

”En riktig liten rackare den där Bibi” myser svenska politiker. ”Egentligen borde han väl in i Snickerboa – men den har han ju redan fyllt med palestinier som inte gillar att han tagit deras mark. Hur går det förresten med våra nya avtal med Bibi – turism, flygtrafik, vetenskap? Blir det något drag under galoscherna?” Ska vi inte ta och skåla i det där nya bosättar-vinet Pompeo?”

Och Gaza då? ”Jo, vi har ju robbat dem på nästan allting” ler Bibi illmarigt. ”Vi har räknat på det här, hur mycket de där i Gaza behöver för att överleva. Det får de, så de klarar sig. Resten har vi tagit – alla möjliga tullar och avgifter och annat de inte behöver. Kanske ordnar vi ett nytt jätteparty, ett tabberas, i Trumpeberga för en del av pengarna. För oss och alla våra vänner – Bindefeld, Ebba Busch, Ulf Kristersson, Nyamko Sabuni, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Charlotte Perrelli, Lisa Nilsson, Carola Häggkvist, Camilla Läckberg, Mona Sahlin, allt möjligt hbtq-folk och andra som älskar att festa med oss”.

”Och förresten: varför envisas ni med att ge bistånd till de där figurerna på Västbanken? Primitiva kamelryttare utan kultur och framtid. Vad ska de med solpaneler och rinnande vatten till? Ni ska vara glada att vi river skiten”.

Och nu ska jag berätta vad som hände i Jerusalem. Dit kommer varje år många människor för att fira olika högtider, inte minst påsk. Men nu tog firandet en ände med förskräckelse. Det hände sig nämligen att Bibi bestämde att inte vem som helst skulle kunna komma dit, och att Jerusalem skulle vara huvudstad bara i Trumpeberga. Det blev en väldig oreda. De palestinier som bott i staden hela livet behöver nu speciella ID-kort för att få vara kvar. Om de ens får några. På sikt hoppas Bibi, den skojaren, att alla skall försvinna på ett eller annat sätt. För säkerhets skull har han avskaffat arabiska som officiellt språk i området.

Och nu ska du få höra hur Bibi lyckades låsa in hundratals ungar i Trumpebergas fängelser. Jo, se om man sänker åldersgränsen för barn till 12 år blir ju en massa barn plötsligt vuxna – och stenkastande busungar kan då dömas till många år i fängelse bland vuxna kriminella. ”Jovisst” skrockar Bibi. ”Vi får in 500-700 ungar i buren varje år på det sättet”.

Ja, hujedamej sådana hyss av Bibi i Trumpeberga. Var ska det sluta? Bara han inte hissar upp den palestinske presidenten i någon flaggstång. Där går nog gränsen. Hur blir det förresten med Griseknoen? Ligger han illa till? ”Jajamän” skrattar Bibi. ”Som du vet är ju Trumpeberga sedan några år judiskt. Här finns inte plats för julgranar, grisar, tomtar, jesusbarn och annat barbariskt. Så han kan hälsa hem”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *