Bokcirkel: En jord för alla – Recept för en rättvis och välmående värld inom planetens gränser, och dess tillämpning i Växjö och Värend

Omslagsbild: Lotta Kühlhorn

Det krävs ett jättesprång i form av fem ”extraordinära vändningar” för att klara klimatkrisen och skapa ett hållbart samhälle där både människor och natur mår bra, och kan blomstra. Men det språnget kan vi ta. Det hävdar Johan Rockström och fem andra forskare och ekonomer i boken En jord för alla – Ett manifest för mänsklighetens överlevnad.

Den boken tänker vi i Tankarnas trädgård ha som utgångspunkt i en studiecirkel. Med boken som grund diskuterar vi hur dess förslag till fem vändpunkter kan tillämpas konkret här hos oss, hur jättesprånget skulle kunna gestaltas i vår del av Småland.

Kom med på en spännande resa. Vi träffas första gången
söndag 14 januari 2024, kl 15.00 i Disponentvillan, Kungsgatan 29 C, Växjö

Då bestämmer vi tillsammans hur ofta vi ska fortsätta träffas. Kanske varannan eller var tredje vecka. Anmäl dig gärna på mejl@tankarnastradgardvaxjo.se så vi vet ungefär hur många vi blir, helst före 8 januari.

Så här presenterar förlaget Natur & kultur boken

Idag inser allt fler att vi balanserar på randen till avgrunden: Jorden har passerat flera gränser för hållbarhet och en utbredd ojämlikhet orsakar instabilitet såväl på planeten som i samhället. Det är lätt att känna att det inte finns någon utväg. Finns någon väg framåt? En jord för alla är en hoppfull plan för en bättre framtid.

Genom att använda kraftfull datormodellering presenterar en ledande grupp forskare och ekonomer från hela världen fem vändpunkter som skulle möjliggöra välstånd för alla på jorden under en enda generation. En tydlig väg framåt för att starta om vårt globala ekonomiska system så att det fungerar både för människor och den plats vi lever på.

En jord för alla visar en djup vision för osäkra tider och en karta för en bättre framtid. Den är en överlevnadsguide för mänskligheten som är obligatorisk läsning för alla som är intresserade av livet på vår bräckliga planet.

Mer att läsa om boken och projektet bakom den finns på webbplatsen earth4all.life (på engelska dock). Boken finns både inbunden och som e-bok, och kan köpas från Bokus (inbunden 239 kr, e-bok 128 kr) och Adlibris (inbunden 239 kr, e-bok 127 kr). Bra om ni har med er boken till första träffen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *